Vissen

Overweegt u een visje? Naast dat het fascinerend is om naar te kijken heeft ieder soort wel een andere verzorging nodig. Daarom is het belangrijk om van te voren te bedenken welke vissen u wilt gaan houden. Laat u daarom goed informeren! Hier onder ziet u de meest bekende vissoorten. Meer informatie over andere vissen vindt u hier.

Een goudvis is bijna het bekendste dier dat als huisdier gehouden wordt. Het is een vrij sterk visje maar ook die hebben verzorging nodig. 

Goudvissen leven in koud water en kunnen dus ook in een vijver gehouden worden. Ze worden gemiddeld vijftien tot twintig centimeter lang maar hebben ze veel ruimte zoals in een vijver kunnen ze doorgroeien tot veertig centimeter. 

Voor de huisvesting is het belangrijk om te weten dat het gewone kraanwater niet veilig is voor de vissen. Om het water vis vriendelijk te maken is er Tetra Aquasafe Goldfish dit verwijdert schadelijke stoffen zoals chloor, chlooramine, koper, zink en lood. Ook zorgt het voor minder stress bij het verversen of schoonmaken van de kom en voor de groei van nuttige bacteriën. Een plantje (waterpest) helpt ook de waterkwaliteit op pijl te houden, het zorgt voor extra zuurstof in het water maar wordt ook vaak door de goudvis opgegeten.

Een goudvis is een alleseter, ze eten planten en dierlijk voer. Tetra Goldfish Flakes is een vlokkenmix die alles bevat wat de vis nodig heeft. Een goudvis hoeft maar één keer per dag eten of om de dag kan ook. Ze hebben maar een klein beetje nodig, van veel voeren wordt vaak de bak snel vies. 

De sluierstaart is een variant van de gewone goudvis en komen in allerlei verschillende vormen en kleuren voor. Het zijn rustige vissen en worden daarom vaak alleen gehouden met andere sluierstaarten omdat ze langzamer zwemmen.

Sluierstaarten leven in koud water (kamertemperatuur), ze kunnen in de vijver gehouden worden maar overleven dit vaak niet in de winter en zijn ook vaak een makkelijke prooi voor reigers en katten. De vissen worden gemiddeld vijftien tot vijfentwintig centimeter lang. De grootte van de vis heeft te maken met de hoeveelheid ruimte. 

Voor de huisvesting is het belangrijk om te weten dat het gewone kraanwater niet veilig is voor de vissen. Om het water vis vriendelijk te maken is er Tetra Aquasafe Goldfish dit verwijdert schadelijke stoffen zoals chloor, chlooramine, koper, zink en lood. Ook zorgt het voor minder stress bij het verversen of schoonmaken van de kom en voor de groei van nuttige bacteriën. Een plantje (waterpest) helpt om de waterkwaliteit op pijl te houden, het zorgt voor extra zuurstof in het water maar het wordt ook vaak opgegeten.

Sluierstaarten zijn alleseters, ze eten planten maar ook dierlijk voer. Voor sluierstaarten moeten altijd zinkende korrels gegeven worden en geen drijvend voer. Door drijvend voer krijgen de vissen teveel lucht in hun zwemblaas waardoor ze uit balans raken. Tetra Goldfish Gold Japan is een fijn granulaat dat naar de bodem zakt en alles bevat wat de vis nodig heeft. De vissen hebben niet veel nodig, een te veel aan voer kan zorgen voor verstopping. Een sluierstaart hoeft maar één keer per dag een paar korrels of om de dag kan ook. 

De guppy is één van de bekendste aquariumvissen. Oorspronkelijk komen de vissen uit Zuid-Amerika en worden ongeveer tussen de drie en zes centimeter groot. De mannetjes hebben vaak hele mooie gekleurde staarten en vinnen en zijn vaak iets kleiner dan de vrouwtjes. Guppy’s behoren tot de levendbarende tandkarpers. Dit betekent dat ze geen eieren leggen maar dat de jongen levend geboren worden.

Guppy’s leven in warm water daarom is een aquarium met verwarming een vereiste. Voor de huisvesting is het belangrijk om te weten dat het gewone kraanwater niet veilig is voor de vissen. Om het water vis vriendelijk te maken is er Tetra Aquasafe dit verwijdert schadelijke stoffen zoals chloor, chlooramine, koper, zink en lood. Ook zorgt het voor minder stress bij het verversen of schoonmaken van de bak en voor de groei van nuttige bacteriën. Het is ook belangrijk om planten in het aquarium te zetten dit zorgt niet alleen voor een goede waterkwaliteit maar dient ook als schuilplaats voor jonge visjes. 

De visjes kunnen met andere soorten gehouden worden, houd er alleen wel rekening mee dat sommige andere soorten de staarten van de guppen kunnen beschadigen. Guppen worden altijd gehouden met meer vrouwen dan mannen omdat de mannen anders blijven opjagen om te paren. Het mooiste is om één mannetje met twee tot vijf vrouwtjes te houden. 

Het voer van guppy’s bestaat vooral uit droogvoer in de vorm van vlokken maar ze lusten ook levend voer zoals watervlooien. Tetra Guppy zijn kleine vlokken die alle voedingstoffen bevatten voor guppy’s en andere levendbarende tandkarpers. De vissen hoeven maar één keer per dag of om de dag eten.

De zwaarddrager komt oorspronkelijk uit Mexico, Guatemala en Honduras. Zwaarddrager vrouwtjes kunnen wel twaalf centimeter lang worden, de mannen zijn vaak wat kleiner ongeveer acht centimeter. De mannetjes hebben een lange onderste staartvin, dat is het zwaard. Zwaarddragers behoren tot de levendbarende tandkarpers. Dit betekent dat ze geen eieren leggen maar dat de jongen levend geboren worden.

Zwaarddragers leven in warm water daarom is een aquarium met een verwarming een vereiste. Voor de huisvesting is het belangrijk om te weten dat het gewone kraanwater niet veilig is voor de vissen. Om het water vis vriendelijk te maken is er Tetra Aquasafe dit verwijdert schadelijke stoffen zoals chloor, chlooramine, koper, zink en lood. Ook zorgt het voor minder stress bij het verversen of schoonmaken van de bak en voor de groei van nuttige bacteriën. Het is ook belangrijk om planten in het aquarium te zetten dit zorgt niet alleen voor een goede waterkwaliteit maar dient ook als schuilplaats voor jonge visjes. 

De vissen kunnen met andere soorten gehouden worden. De zwaarddragers zwemmen het meeste in de bovenste waterlaag. Ze worden altijd gehouden met meer vrouwen dan mannen omdat de mannen blijven opjagen om te paren. Het mooiste is om één mannetje en tenminste drie vrouwtjes te houden. 

Zwaarddragers zijn alleseters, ze eten dus allerlei soorten voer. Als hoofdvoer vaak vlokken maar ze lusten ook levend voer. TetraMin Flakes bevatten alle voedingsstoffen voor alle soorten zoetwatervissen. De vissen hoeven maar één keer per dag of om de dag eten.

De Chinese danio komt oorspronkelijk uit China en Vietnam. Het visje wordt ongeveer vier centimeter lang en behoord tot de karperachtigen.

Chinese danio’s leven in warm water daarom is een aquarium met een verwarming een vereiste. Voor de huisvesting is het belangrijk om te weten dat het gewone kraanwater niet veilig is voor de vissen. Om het water vis vriendelijk te maken is er Tetra Aquasafe dit verwijdert schadelijke stoffen zoals chloor, chlooramine, koper, zink en lood. Ook zorgt het voor minder stress bij het verversen of schoonmaken van de bak en voor de groei van nuttige bacteriën. Het is ook belangrijk om planten in het aquarium te zetten dit zorgt niet alleen voor een goede waterkwaliteit maar dient ook als schuilplaats voor jonge visjes en de eitjes worden erin afgezet.

De Chinese danio is een makkelijk visje en kan dus ook met andere soorten gehouden worden. Het is een scholenvis en worden dus altijd met meerdere gehouden, een groepje van vijf vissen is vaak het mooist.

Het voer van de danio’s bestaat vooral uit droogvoer in de vorm van vlokken maar ze lusten ook graag levend voer. TetraMin Flakes bevatten alle voedingsstoffen voor alle soorten zoetwatervissen. De vissen hoeven maar één keer per dag of om de dag eten.

De platy is een bekende aquarium vis en wordt ook wel plaatje genoemd. Oorspronkelijk komen ze uit Mexico, Guatemala en Honduras. De vissen komen voor in allerlei kleuren en kweek vormen en kunnen tot zes centimeter lang worden. Plaatjes behoren tot de levendbarende tandkarpers. Dit betekent dat ze geen eieren leggen maar dat de jongen levend geboren worden.

Plaatjes leven in warm water daarom is een aquarium met verwarming een vereiste. Voor de huisvesting is het belangrijk om te weten dat het gewone kraanwater niet veilig is voor de vissen. Om het water vis vriendelijk te maken is er Tetra Aquasafe dit verwijdert schadelijke stoffen zoals chloor, chlooramine, koper, zink en lood. Ook zorgt het voor minder stress bij het verversen of schoonmaken van de bak en voor de groei van nuttige bacteriën. Het is ook belangrijk om planten in het aquarium te zetten dit zorgt niet alleen voor een goede waterkwaliteit maar dient ook als schuilplaats voor jonge visjes.  

De vissen kunnen gehouden worden met andere soorten, ze maken het meest gebruik van de middelste waterlaag. Plaatjes worden altijd gehouden met meer vrouwen dan mannen omdat de mannen anders blijven opjagen om te paren. Het mooiste is om één man met twee tot vier vrouwen te houden. 

Het voer van plaatjes bestaat vooral uit droogvoer in de vorm van vlokken maar ze lusten ook levend voer zoals watervlooien of rode muggenlarven. TetraMin Flakes bevatten alle voedingsstoffen voor alle soorten zoetwatervissen. De vissen hoeven maar één keer per dag of om de dag eten.

De Siamese kempvis, ook wel betta genoemd, behoort tot de familie van de labyrintvissen en is afkomstig uit Zuidoost Azië. Labyrintvissen hebben behalve kiewen nog een ademhalingsorgaan, het labyrint, dat bestaat uit een aantal kamers aan beide kanten van de kop. Doordat de vissen aan het oppervlakte lucht happen en dit opslaan kunnen ze in zuurstofarm water overleven. Ze worden ongeveer zes centimeter lang en de mannen hebben vaak lange opvallende vinnen.

Kempvissen leven in warm water daarom is een aquarium met een verwarming een vereiste. Voor de huisvesting is het belangrijk om te weten dat het gewone kraanwater niet veilig is voor de vissen. Om het water vis vriendelijk te maken is er Tetra Aquasafe dit verwijdert schadelijke stoffen zoals chloor, chlooramine, koper, zink en lood. Ook zorgt het voor minder stress bij het verversen of schoonmaken van de bak en voor de groei van nuttige bacteriën.

De kempvis is een vrij agressieve vis maar kan met andere soorten gehouden worden maar niet met alles. Guppy’s met lange vinnen kunnen ze zien als concurrent, ook hele drukke vissen of vissen die aan de vinnen eten gaan niet goed samen. Er kan maar één mannetje per aquarium gehouden worden anders gaan ze vechten. Als er vrouwtjes bijgehouden worden is het verstandig om er meer dan één te nemen omdat de man er achter aan gaat jagen. Zorg daarom ook voor schuilplaatsen zoals grote planten of drijfplanten. 

Het voer van de kempvis bestaat vooral uit droogvoer in de vorm van vlokken maar ze lusten ook graag levend voer zoals watervlooien of rode muggenlarven. TetraMin Flakes bevatten alle voedingsstoffen voor alle soorten zoetwatervissen. De vissen hoeven maar één keer per dag of om de dag eten.

De sumatraan is een populaire aquariumvis en behoort tot de kaperachtigen. Sumatranen is een scholenvisje oorspronkelijk afkomstig uit Indonesië, Maleisië en Thailand. Ze worden ongeveer zes centimeter lang.

Sumatranen leven in warm water daarom is een aquarium met een verwarming een vereiste. Voor de huisvesting is het belangrijk om te weten dat het gewone kraanwater niet veilig is voor de vissen. Om het water vis vriendelijk te maken is er Tetra Aquasafe dit verwijdert schadelijke stoffen zoals chloor, chlooramine, koper, zink en lood. Ook zorgt het voor minder stress bij het verversen of schoonmaken van de bak en voor de groei van nuttige bacteriën. Het is ook belangrijk om planten in het aquarium te zetten dit zorgt niet alleen voor een goede waterkwaliteit maar dient ook als schuilplaats voor jonge visjes en de eitjes worden erin afgezet.

De visjes kunnen met andere soorten gehouden worden maar houdt er wel rekening mee dat ze soms aan lange vinnen van andere visjes kunnen gaan eten. Omdat het een echt scholenvissen zijn, is het het mooiste om minimaal acht visjes te houden het liefst meer. Ze zijn vooral te vinden in de middelste waterlaag. 

Sumatranen zijn alleseters, ze eten dus allerlei soorten voer. Als hoofdvoer vaak vlokken maar ze lusten ook levend voer. TetraMin Flakes bevatten alle voedingsstoffen voor alle soorten zoetwatervissen. De vissen hoeven maar één keer per dag of om de dag eten.

De maanvis is een rustige, sierlijke scholenvis. Ze behoren tot de cichliden en zijn afkomstig uit het Amazonegebied. De volwassen maanvissen kunnen ongeveer tien centimeter lang en vijftien centimeter hoog worden.

Maanvissen leven in warm water daarom is een aquarium met een verwarming een vereiste. Voor de huisvesting is het belangrijk om te weten dat het gewone kraanwater niet veilig is voor de vissen. Om het water vis vriendelijk te maken is er Tetra Aquasafe dit verwijdert schadelijke stoffen zoals chloor, chlooramine, koper, zink en lood. Ook zorgt het voor minder stress bij het verversen of schoonmaken van de bak en voor de groei van nuttige bacteriën. Het is ook belangrijk om planten in het aquarium te zetten dit zorgt niet alleen voor een goede waterkwaliteit maar dient ook als schuilplaats voor jonge visjes. 

Maanvissen kunnen samen met andere visjes gehouden worden, alleen kies dan wel voor de rustige niet al te kleine visjes. De maanvis is een scholenvis en het is daarom het mooist om minstens zes vissen te houden. Kies altijd een even aantal zodat als de vissen koppels gaan vormen er niet eentje alleen blijft. Om de vissen te kunnen houden heeft u een groot aquarium nodig van tenminste 120 centimeter lang en minimaal 50 centimeter hoog. 

De vissen eten het liefst levend voer zoals watervlooien, muggenlarven of tubifex. Als hoofdvoer eten ze vaak vlokken. TetraMin Flakes bevatten alle voedingsstoffen voor alle soorten zoetwatervissen. De vissen hoeven maar één keer per dag of om de dag eten.

De kardinaal tetra is een van de meest gehouden aquarium visjes. Ze behoren tot de familie van de karperzalmen en zijn afkomstig uit Rio Negro en Rio Orinoco uit het Amazonegebied van Zuid-Amerika. De vissen zijn ongeveer vier centimeter lang. 

Kardinaal tetra’s leven in warm water daarom is een aquarium met een verwarming een vereiste. Voor de huisvesting is het belangrijk om te weten dat het gewone kraanwater niet veilig is voor de vissen. Om het water vis vriendelijk te maken is er Tetra Aquasafe dit verwijdert schadelijke stoffen zoals chloor, chlooramine, koper, zink en lood. Ook zorgt het voor minder stress bij het verversen of schoonmaken van de bak en voor de groei van nuttige bacteriën. Het is ook belangrijk om planten in het aquarium te zetten dit zorgt niet alleen voor een goede waterkwaliteit maar dient ook als schuilplaats voor jonge visjes. 

De vissen kunnen met andere soorten vissen gehouden worden, let wel op dat de kardinalen door grotere soorten als voer gezien kunnen worden. De kardinaal tetra is een echte scholenvis en daarom is het het mooiste om tenminste tien vissen te houden, maar het liefst meer.

Kardinaal tetra’s zijn alleseters, ze eten dus allerlei soorten voer. Als hoofdvoer vaak vlokken maar ze lusten ook levend voer. TetraMin Flakes bevatten alle voedingsstoffen voor alle soorten zoetwatervissen. De vissen hoeven maar één keer per dag of om de dag eten.

Pantsermeervallen komen oorspronkelijk uit Zuid-Amerika en de meest bekende zijn de corydorassen. De lengte verschilt per soort en varieert van 2 tot 24 centimeter. Het bijzondere aan een corydoras is dat deze niet alleen via de kieuwen adem kan halen maar ook via hun darmen. De visjes happen daarvoor naar adem aan het wateroppervlak, zo kunnen ze ook in zuurstofarm water leven.

Corydorassen leven in warm water daarom is een aquarium met een verwarming een vereiste. Voor de huisvesting is het belangrijk om te weten dat het gewone kraanwater niet veilig is voor de vissen. Om het water vis vriendelijk te maken is er Tetra Aquasafe dit verwijdert schadelijke stoffen zoals chloor, chlooramine, koper, zink en lood. Ook zorgt het voor minder stress bij het verversen of schoonmaken van de bak en voor de groei van nuttige bacteriën. Het is ook belangrijk om planten in het aquarium te zetten dit zorgt niet alleen voor een goede waterkwaliteit maar dient ook als schuilplaats voor jonge visjes. Naast het water is het ook belangrijk dat de bodem niet te scherp is omdat de vissen er in woelen kunnen ze zich anders beschadigen.

De vissen kunnen met andere soorten gehouden worden. Ze leven in schooltjes met minstens zes dieren, hoe groter de groep hoe mooier. 

Corydorassen worden gezien als opruimers omdat ze de resten van andere vissen opeten. Naast de restjes hebben ze natuurlijk ook eigen voeding nodig. Ze eten zowel plantaardig als dierlijk voedsel. Tetra Wafer MiniMix of de Tetra Wafer Mix is een zinkend tabletje dat alle voedingstoffen bevat. De vissen hoeven maar één keer per dag of om de dag eten.

De algeneter, ook wel de zuignapharnasmeerval genoemd komen oorspronkelijk uit Midden- en Zuid-Amerika. Het verschilt per soort hoe groot ze kunnen worden maar vaak worden ze minsten 25 centimeter lang. 

Algeneters leven in warm water daarom is een aquarium met een verwarming een vereiste. Voor de huisvesting is het belangrijk om te weten dat het gewone kraanwater niet veilig is voor de vissen. Om het water vis vriendelijk te maken is er Tetra Aquasafe dit verwijdert schadelijke stoffen zoals chloor, chlooramine, koper, zink en lood. Ook zorgt het voor minder stress bij het verversen of schoonmaken van de bak en voor de groei van nuttige bacteriën. Het is ook belangrijk om planten in het aquarium te zetten dit zorgt voor een goede waterkwaliteit en voor schuilplaatsen. 

De algeneters kunnen met andere vissen gehouden worden. Meestal zitten de vissen op de bodem, in schuilplaatsen tussen rotsen of hout, of tegen de wanden om algen te grazen. 

De vissen eten voornamelijk plantaardig voer maar ook dierlijk voedsel. Ze eten de algen van hout en rotsen maar naast de algen hebben ze vaak nog wat extra nodig. Tetra Wafer MiniMix of de Tetra Wafer Mix is een zinkend tabletje dat alle voedingstoffen bevat. Naast een tablet kunt u als extra ook groenvoer geven zoals komkommer. De vissen hoeven maar één keer per dag of om de dag eten.

Sluit Menu